Jump to content


Photo
- - - - -

Hatch Issues: Wiper, Lock, Defroster


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 TonyP_XRS

TonyP_XRS

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  • Gender:Male

Posted 03 May 2017 - 05:50 PM

Numerous issues with the hatch. 

  • Reverse lights do not work. When in reverse, the beeping noise is present. Reverse switch has also been replaced.
  • Rear defroster does not work. Indicator light on switch does not light up. Switch itself is fine when provided power.
  • Rear wiper does not work. Rear washer motor works.
  • Hatch glass works -- responds to key fob and dash button
  • Rear hatch does not lock or unlock with rest of car; must be done manually
  • Possibly unrelated: rear driver side door does not lock or unlock with rest of car; must be done manually.

Could it possibly be related to the harness between the body of the car and the hatch? 

Fuse/relay?

 

Any help would be appreciated.



#2 ImUrOBGYN

ImUrOBGYN

    Senior Member

  • Members
  • 153 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ohio
  • 2003
  • Pontiac
  • Vibe GT

Posted 04 May 2017 - 05:27 PM

Only thing I can think of offhand isn't really a tip. Grab that tester and start working your way through the harness. :(  At least while you wait for someone who may've had this same issue before.


I spent a lot of money on booze, birds and fast cars.  The rest I just squandered. - George Best



th_IMAG0177_zpsafa7e5cb.jpg th_IMG_0198.jpg



Too many good docs are gettin' outta business.  Too many OBGYN's aren't able to practice their... their love with women all across this country. - George W. Bush


#3 TonyP_XRS

TonyP_XRS

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  • Gender:Male

Posted 05 May 2017 - 05:03 PM

Thanks for the suggestion. Just got to methodically go through the harness with a multimeter....